Віце-спікер російської Держдуми назвав рішення Верховного Суду неконституційним

Субота, 4 грудня 2004, 12:35
Спікер Держдуми РФ Борис Гризлов сумнівається, що рішення Верховного Суду України одразу виправить ситуацію в Україні.

"Рішення Верховного Суду України, прийняте на користь сторони, що програла, навряд чи зможе виправити все й одразу, оскільки розвиток подій зайшов доволі далеко", - сказав спікер у бесіді з журналістами в суботу.

"Вибори показали, що суспільство розкололося навпіл", - заявив Гризлов.

За його словами, президентські вибори в Україні активізували дуже багато внутрішніх проблем. "І зараз ми маємо справу не з їх рішенням, а з пошуком шляхів виходу з політичної кризи, що склалася”, - сказав він на завершення.

У той же час віце-спікер Держдуми Володимир Пехтін вважає рішення Верховного суду "неконституційним".

"Це неконституційне рішення. Суд мав скасувати підсумки виборів повністю, а не тільки другого туру", - сказав парламентарій.

На його думку, Верховний суд України "сліпо слухається натовпу й опозиції".

Пехтін думає, що рішення Верховного суду "не буде сприяти розвитку демократичних інститутів в Україні й зміцненню її міжнародного авторитету".

"Ми підтримуємо Віктора Януковича", - додав віце-спікер.

У свою чергу голова Ради Федерації Сергій Миронов сподівається, що ситуація в Україні буде розвиватися в рамках правового поля.

"Найголовніше, на наш погляд, щоб все якомога швидше поверталося в правове русло", - сказав Миронов. За його словами, нормалізувати ситуацію в країні "можливо тільки при правовому, конституційному режимі прийняття будь-яких рішень".

"Рішення Верховного суду є рішення суду, потрібно відштовхуватися від нього, а яке рішення приймуть політики й ті, які за законом мають прийняти рішення - це питання до них", - підкреслив Миронов.

Він також нагадав про прийняту у п'ятницю Держдумою РФ заяву щодо оцінок спроб ззовні вплинути на ситуацію в Україні.

"Україна - сучасну, сильну, демократичну й правову державу", - сказав голова ради Федерації, висловлюючи надію, що сам український народ не допустить розколу.

Думаю, що в політиків вистачить здорового глузду, щоб прийняти компромісне рішення в рамках конституції й закону, яке б задовольнило всі сторони, і Україна, нарешті, піде з майданів, сказав Миронов.

РІА "Новості"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News