Якщо Ющенко виведе українців з Іраку, Кваснєвський розмовлятиме з ним іншим тоном

Середа, 19 січня 2005, 09:20
Польські фахівці не вірять в те, що Україна виведе найближчим часом свій контингент з Іраку. Якщо ж так станеться, то це не вплине на відносини між Польщею та Україною.

З таким коментарем виступив польський міністр оборони Єжи Шмайдзінський, який сподівається, що українці не залишать Ірак нинішнього року.

Міністр оборони зазначив також, що польські союзники розраховують на консультації з новим президентом України, повідомляє DW.

Директор Інформаційного центру міністерства національної оборони Польщі полковник Пьотр Пертек також вважає, що з цієї теми потрібні переговори з новою українською владою, а остаточна офіційна позиція щодо перебування українського контингенту в Іраку буде вироблена після конституційного оформлення нової влади в Києві.

При цьому полковник Пертек нагадав слова Віктора Ющенка про те, що Україна "ніколи не залишить польських друзів у складній ситуації".

Видавець військового журналу "Рапорт: військо, техніка, оборона" Войцєх Лучак сенс перебування в Іраку польських і українських солдатів бачить не в боротьбі з партизанами, а в місії навчання іракських військових, які самі будуть пильнувати порядок та безпеку. Він переконаний, що на цьому терені українці й поляки матимуть успіх, бо "на відміну від американців - до них місцеве населення ставиться прихильно".

Тим часом, як повiдомив у вівторок речник міністерства України Маркiян Лубкiвський, зовнішньо-політичне відомство України створило загальну робочу групу експертiв, якi повиннi пiдготувати директиви для відповідних переговорiв з представниками країн-учасниць багатонацiональних сил в Iраку щодо виведення українських військових з цієї держави.

Переговори проведуть з представниками США, Великої Британiї та Польщi, а також з урядами Iраку i Кувейту.

За словами Лубкiвського, МЗС враховує, що це питання має стати "предметом невiдкладних двостороннiх консультацiй" з членами Коалiцiї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News