Зінченко бере до себе випускників Гарварду, але не хоче відразу підвищувати зарплату

Вівторок, 15 лютого 2005, 12:01
Держсекретар Олександр Зінченко обіцяє працівникам секретаріату президента підвищити зарплати і говорить про велике число бажаючих працювати на Банковій.

"Знаєте, наскільки збільшилося число заяв про прийом на роботу у секретаріат у порівнянні з адміністрацією президента? Більше ніж в 2 000 разів!", - сказав Зінченко на прес-конференції в Києві.

Зінченко повідомив, що секретаріат проведе "тендерне прийняття на роботу нової хвилі управлінців", яких буде близько 50 осіб.

"Це молоді спеціалісти від 23 до 28 років, які простажувалися у найкращих освітніх закладах Європи і світу – ідеться про Гарвард, Сорбону... Вони мають надзвичайно позитивні резюме, які надходили різним шляхами, навіть через інтернет".

Про чисельність секретаріату Зінченко не дав чіткої відповіді. Він повідомив, що загальна чисельність одного разу сягала більше 2 000 осіб, а потім коливалася у районі 1800-1900.

"Всього трошки більше 1 000 працівників, але це без технічних працівників різних рівнів. Працюватиме до 500 людей, пов'язаних з діяльністю секретаріату. Але це не ті, хто буде безпосередньо в апараті".

Зінченко також сказав, що "буде запропонована нова система зарплати".

"В положенні про секретаріат є додаток, пов'язаний зі штатним розписом і функціями, і це пов'язано з зарплатою. Там, де люди отримують 700 гривень і відповідають за контракт ціною 2 мільярди – це шлях до хабарів!".

"Щоб значно підняти зарплату, не потрібно так багато коштів, як хтось думає. Але я заперечую проти такого – треба спочатку показати результати роботи, а потім підняття зарплати".

Загалом, за словами Зінченка, фонд зарплати в секретаріаті президента не збільшився у порівненні з тим, що було в адміністрації президента. "Може, ми навіть зекономимо".

"Багато людей будуть працювати на контракті, і якщо буде вдала робота – буде і відповідна матеріальна нагорода". Зінченко сказав, що до виконання робіт в секретаріаті президента залучатимуть "більше тимчасових творчих колективів".

Зараз, за словами Зінченка, в держсекретаріаті є проблема з тим, що більшість працівників минулої адміністрації "перегорнули аркуші і пішли з роботи".

На питання, чому досі не оприлюднено указ Ющенка про структуру держсекретаріату, Зінченко сказав, що цей текст є на сайті президента: "Я собі роздрукував текст з сайту президента".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...