Тимошенко не вбиватиме олігархів. Вона їх доїтиме

Понеділок, 18 квітня 2005, 12:56
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко виступає проти карного переслідування українських олігархів, сподіваючись провести в країні легалізацію капіталів.

"Я вважаю, що потрібно не саджати олігархів, а змушувати ділитися" - заявила Тимошенко в інтерв'ю, опублікованому у свіжому номері журналу "Профіль", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"От я займаюся саме процесом, зворотним процесу тюремного ув'язнення, - я думаю над тим, як змусити олігархів поділитися з народом, із країною, і при цьому щоб вони залишилися живі. Корів, які дають молоко, не вбивають", - сказала Тимошенко.

Прем'єр-міністр виступила проти амністії капіталу, оскільки, за її словами, це "звільнення від відповідальності", надаючи перевагу розмовам про легалізацію капіталу.

"Легалізація капіталу в остаточному підсумку приведе до того, що наші банки наповняться грішми й людям не треба буде звітувати, звідки в них узялися ці гроші. Так, вони за таку легалізацію щось заплатять державі. Я думаю, це буде не більше 10% від усього капіталу, а можливо, й менше", - відзначила Тимошенко.

За її словами, "на чільне місце можна ставити або гроші, якими поповниться бюджет, або легальний колосальний інвестиційний капітал".

Як сказала прем'єр-міністр, для неї друге більш важливе, ніж перше. "Тому я б, напевно, навіть і на 5% пішла, аби тільки наші банки одержали цей інвестиційний капітал".

Відповідаючи на запитання, чи погодиться вона як політик на продовження терміну перебування російських військ у Севастополі в обмін на зменшення ціни на нафту й газ, Тимошенко дала позитивну відповідь.

"Звичайно, погоджуся. Чому? Тому що дуже важливо сьогодні зробити так, щоб люди жили багато й щоб у них абсолютно не було ніяких економічних стресів. Що стосується військ у Севастополі, то завжди можна домовитися про надання послуг однією країною іншій країні на нормальних комерційних умовах. Тут немає нічого поганого", - підкреслила глава уряду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування