Колесников сидить у камері один, Піскун водить "донецьких" за ніс

Четвер, 7 квітня 2005, 12:39
Глава Донецької облради Борис Колесников утримується в одиночній камері, а товариші йому передавали поїсти.

"Він один в камері, вчора до нього заходила його лікар депутат Бахтєєва, вона встановила, що в нього гіпертонічний криз", - сказав у коментарі "Українській правді" соратник Колесникова депутат Равіль Сафіулін ("Регіони України").

За його словами, до Колесникова викликали швидку допомогу. Також, сказав Сафіулін, вони ввечері передали Колесникову "поїсти".

На питання, чи вважає він це політичними репресіями, Сафіулін сказав: "Не хотілося б думати про це. Але він голова облради, керівник обласної Партії регіонів – і відразу арешт. Я розумію, що можуть бути питання (до Колесникова). Але що, іншого запобіжного заходу не було? Треба арештовувати?"

За словами Сафіуліна, вони вчора були у заступника міністра внутрішніх справ Коляди, який веде цю справу. "Він нам сказав, що вже три дні як справою Колесникова займається Генпрокуратура. А перед цим ми були у Піскуна – він робив вигляд, що нічого не знає".

У свою чергу депутат Ігор Шкіря назвав справу Колесникова "політичним замовленням".

"Знайти кримінальні приводи можна завжди. Проти будь-якої людини, виходячи з наших законів і правоохоронної системи, завжди можна сфабрикувати справу – навіть проти школяра", - сказав Шкіря.

А лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук заявив, що арешт діяча такого рангу як Колесников не міг відбуватися без узгодження з "найвищим керівництвом держави".

Кравчук також висловив протест через те, що Колесникова називають злочинцем. "Не можна людину до суду називати злочинцем! Я для того ходив у Біловезьку Пущу (в 1991 році). Навіщо тоді була помаранчева революція? Навіщо було міняти Кучму?", - сказав Кравчук.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування