Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни обіцяють багато бензину через 10 днів

Четвер, 19 травня 2005, 23:19
Ринок нафтопродуктів України буде насичений в найближчий тиждень – максимум 10 днів.

Про це повідомив президент ТОВ "ТНК-ВР Україна" Олександр Городецький після зустрічі нафтотрейдерів з керівництвом країни.

За його словами, в ході зустрічі було встановлено, що нинішні роздрібні ціни на нафтопродукти задовільні, але природним буде їх коливання в травні не більше ніж на 2-3%.

"Це залежатиме від віддаленості нафтопереробних заводів або від якихось інших нюансів", - зазначив Городецький.

При цьому він закликав усіх учасників ринку не встановлювати економічно невигідних цін і не вдаватися до "ажіотажних змін у ціні".

Як повідомив журналістам народний депутат України Ігор Єремеєв, на зустрічі домовилися, що "ринок нафтопродуктів на території України буде ринком, а не якимось дослідницьким майданчиком", і що ціну регулюватиме ринок.

За його словами, через декілька днів ситуація на ринку стабілізується, в тому числі й за рахунок імпорту нафтопродуктів.

Він також повідомив, що Віктор Ющенко на зустрічі погодився з відмовою від обмеження експорту нафти, "підтримав відмову від граничних цін на нафтопродукти і підтримав створення законодавчої бази щодо створення пільг тим, хто інвестує в нафтопереробні заводи".

За словами Єремеєва, на 1 червня безготівковий розрахунок "зникне з усіх АЗС, а до 10 червня весь ринок стабілізується".

Він також спрогнозував на червень ціну бензину А-95 на рівні 3-3,50 грн. за 1 літр.

***

Тим часом президент і головний виконавчий директор ВАТ "ТНК-ВР Менеджмент" Роберт Дадлі заявив, що вони готові здійснити ряд заходів для насичення українського ринку нафтопродуктами.

Наголосивши на "позитивному характері зустрічі" за і формою, і за змістом, Дадлі заявив: "щоб допомогти стабілізувати ситуацію на ринку нафтопродуктів України, ми підтвердили наміри виконати певні заходи".

Зокрема, за словами Дадлі, компанія в терміновому порядку "перенаправить" 70 тис. тонн сирої нафти, і таким чином поставить до України в травні 170 тис. тонн.

Компанія обіцяє, що роботу Лисичанського нафтопереробного заводу буде поновлено не пізніше, ніж у понеділок, 29 травня, після зупинки через аварію, заявив Дадлі.

За його словами, компанія "ТНК-ВР" має намір забезпечити поставку додаткових обсягів високооктанового бензину на рівні від 10 тис до 20 тис. тонн.

Також компанія зобов'язується підняти до максимального рівня продуктивність Лисичанського НПЗ у червні 2005 року, поповнивши запаси продукції.

Крім того, за словами Дадлі, "ТНК-ВР" зобов'язується підтримувати ініціативи української держави про спільну діяльність у напрямі оптимізації ринку нафтопродуктів, зокрема, в плані створення спільних робочих груп, які займатимуться питаннями визначення чіткої системи формування тарифів, дії антимонопольного законодавства і загальної системи регулювання.

"Я впевнений у тому, що всі кроки, про які говорив сьогодні Президент України, дозволять забезпечити нормальне функціонування ринку, і не допустять повторення якихось ускладнень на ринку надалі", - сказав Дадлі.

Окремо Дадлі наголосив, що "ТНК-ВР" не вступає в жодні змови з приводу ціни зі своїми конкурентами, а визначає свою ціну, виходячи з тих механізмів, які диктує ринок, зокрема, рівень цін на нафтопродукти на російському ринку".

УНІАН

Читайте також:

ЮЩЕНКО ДОМОВИВСЯ З РОСІЯНАМИ, ЩО БЕНЗИН А-95 БУДЕ КОШТУВАТИ 3 ГРН. 20 КОП


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
05:28
фотоЦієї ночі Землю накрила "екстремальна геомагнітна буря"
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
Усі новини...
Реклама: