Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НА ШУФРИЧА ЗАВЕЛИ ЩЕ ОДНУ СПРАВУ. ЗА ПІРАМІДИ

Вівторок, 7 червня 2005, 14:54
Прокуратура Черкаської області порушила кримінальну справу за фактами підкупу виборців під час голосування за Нестора Шуфрича на довиборах у 2002 році, що вплинуло на результати голосування.

Про це повідомила прес-служба Черкаського УБОЗ УМВС.

Справу порушено за ч.3 ст.157 КК України (перешкоджання підкупом вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним народним депутатом України під час проведення виборів народного депутата України, що вплинуло на результати голосування).

За інформацією прес-служби, прокуратура встановила, що в 2002 році під час проведення виборів "за попередньою змовою групою осіб було здійснено перешкоджання підкупом вільному здійсненню громадянами права обирати і бути обраним ..."

"Це виразилось у схиленні виборців шляхом вручення останнім грошей під час проведення передвиборчої агітації у сумі від 20 до 50 грн. за те, щоб вони голосували за кандидата в депутати Шуфрича, що вплинуло на результати голосування", сказано у документі.

За інформацією прес-служби, працівники прокуратури опитали 5300 осіб з 145 тис. виборців 201 виборчого округу на Черкащині, по якому балотувався Шуфрич.

"325 з них дали свідчення, що отримали кошти у сумі від 20 до 50 грн. за те, щоб віддати голоси на користь кандидата в депутати Шуфрича", повідомляє прес-служба.

За словами працівників прокуратури, розслідування справи триває, "проводяться заходи по встановленню повного кола осіб, причетних до скоєння цього та інших злочинів".

Як відомо, раніше заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль повідомляв, що МВС веде розслідування по цій справі.

Читайте також:

МВС РОЗСЛІДУЄ НЕЗАКОННІСТЬ ОБРАННЯ ШУФРИЧА ДЕПУТАТОМ


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...