Турчинов заявляє, що Порошенко хотів забрати скандальний будинок

Четвер, 15 вересня 2005, 13:45

Екс-голова Служби безпеки Олександр Турчинов заявляє, що існують свідчення, які вказують на вимагання Петром Порошенком акцій приватних структур.

Як сказав Турчинов на прес-конференції в четвер, Порошенко вимагав віддати йому долю в до кінця не зведеному будинку по вулиці Грушевського, 9-а, що в Маріїнському парку.

"Як тільки нова влада сформувалася, власники цього будинку були запрошені до Петра Олексійовича, і їм запропонували або віддати контрольний пакет цього будинку, або їм компенсують незначну частину видатків, які вони понесли", - сказав Турчинов.

"Після того, як вони відмовилися це зробити, їх попередили, що вони не будуть будувати, що краще будинок взагалі знесуть. І коли вони не пішли на шантаж, дійсно, будівництво зупинилося", - додав Турчинов.

Він нагадав, що будинок по Грушевського, 9-а вважається найбільш елітарним і дорогим у Києві.

"Так, найвищі посаді особи держави причетні до банального здирництва і хабарництва", - наголосив Турчинов.

"Цьому є покази і підтвердження. Більше того, я заявляю, що президент знав про це ще до прес-конференції Олександра Зінченка", - заявив Турчинов.

Як відомо, будинок по Грушевського, 9-а вважається збудованим з порушеннями, що викликало тріщини на Маріїнському палаці та порушило баланс схилів у Маріїнському парку. Ющенко виступив за знесення цього будинку.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування