Чечетов розповів, чому продавав "Криворіжсталь" дешевше

Вівторок, 25 жовтня 2005, 11:13
Екс-глава Фонду держмайна Михайло Чечетов вважає, що кращою кандидатурою на посаду глави ФДМ може бути нинішній заступник голови Дмитро Парфененко.

Про це Чечетов заявив в ефірі телеканалу НТН у понеділок увечері.

"На мій погляд, потрібно взяти професіонала, і такі професіонали у Фонді є, той же Дмитро Парфененко, заступник голови Фонду, який блискуче провів цей конкурс, я думаю, це найкраща кандидатура, яку можна було б призначити на голову Фонду держмайна", - заявив Чечетов.

Він також пояснив різницю в ціні "Криворіжсталі" - 800 мільйонів, за які продав її він, і 4,2 мільярди, за які вона була продана в понеділок.

"Продажна ціна, що була того разу, і ціна, що була зараз, вони і повинні були відрізнятися, з таких причин: перше, це те, що інвестор, що зайшов на підприємство рік тому, який переміг на конкурсі, природно, він вкладав інвестиції, він збільшив капіталізацію підприємства", - відзначив Чечетов.

"З іншого боку, приватизація "Криворіжсталі", вона проводилася в рамках чинного законодавства, у контексті державної політики, що проводиться тією державною владою. Та політика націлювала, насамперед, на захист національного товаровиробника, на розвиток національного ринку..." – пояснив він.

За його словами, зараз проводиться нова державна політика, і партія, що перемогла на виборах, вправі, користуючись мандатом довіри народу, проводити ту політику, яку вона вважає за потрібне.

"Вона вважає за доцільне на сьогоднішній день відкрити по максимуму шлюзи для доступу іноземного капіталу, забезпечити максимальний приплив іноземного капіталу на ринок при приватизації гігантських унікальних об'єктів і передати об'єкт тому інвесторові, який заплатить велику ціну", - сказав Чечетов.

Він відзначив, що на сьогоднішній день при приватизації таких гігантських об'єктів, як "Криворіжсталь", "Укртелеком", Одеський припортовий, український бізнес "ще не досяг такого рівня, коли він зможе конкурувати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...