ЮЩЕНКО НАДІСЛАВ ПУТІНУ ПРОПОЗИЦІЇ ПО ГАЗУ

П'ятниця, 30 грудня 2005, 13:33

Президент України Віктор Ющенко направив телеграму президенту Росії Володимиру Путіну з пропозиціями щодо українсько-російської співпраці у газовій сфері.

"Ми високо оцінюємо докладені останнім часом зусилля щодо лібералізації комерційної сторони наших взаємовідносин у газовій сфері й переходу на ринкову модель", – зазначає глава держави у телеграмі, передає прес-служба президента.

Водночас, враховуючи, що "Нафтогазу" і "Газпрому" не вдалося дотепер завершити переговори щодо поставок і транзиту газу в 2006 році, Ющенко пропонує російській стороні розглянути викладені у телеграмі пропозиції.

Президент України пропонує доручити "Нафтогазу" і "Газпрому" спільно із запрошеними міжнародними експертами протягом першої декади січня завершити переговори і підписати контракт.

Він також запропонував до завершення цих переговорів і підписання контракту оголосити мораторій на підвищення цін і тарифів. Крім того, президент наголошує на необхідності недопущення неринкових методів, які могли б створити труднощі в поставках і транзиті газу.

Глава Української держави також повідомляє у телеграмі, що 30 грудня, Україна рішенням Кабміну вжила в односторонньому порядку заходів щодо застосування спеціального режиму роботи газотранспортної системи України і відповідних органів державної влади з метою безперешкодного пропуску поставок газу в Україну і його транзиту до країн Євросоюзу до оформлення договірних відносин на 2006 рік.

Президент також привітав свого колегу і увесь російський народ з Новим роком і Різдвом. "Хай 2006 рік принесе Вам, Вашим рідним і близьким, усьому дружньому російському народові щастя, добробуту і процвітання", – йдеться у телеграмі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування