Газ не завадив Ющенку різьбити. Без Саакашвілі і Кваснєвського не обійшлося?

Середа, 4 січня 2006, 17:13

Президент Віктор Ющенко побував у селі Яворів Косівського району Івано-Франківської області, в якому 30 років тому розпочинав свою трудову діяльність помічником бухгалтера у місцевому колгоспі імені 40-річчя Жовтня.

Як повідомив директор місцевої школи Петро Лосюк, у вівторок Ющенко зустрівся з учнями та вчителями Яворівської гуцульської загальноосвітньої школи-комплексу, і, пригадавши свої різьбярські навички, спробував різьбити узори на дерев'яній тарелі.

Лосюк зізнався, що неофіційний приїзд Ющенка до Яворова “став приємним новорічно різдвяним сюрпризом для школярів, які запрошували його на свято першого дзвоника”.

За його словами, “Віктор Андрійович тоді не зміг приїхати, бо вів у перший клас свою донечку Софійку". "Тепер його приїзд у наші краї став особливою подією для дорослих і малих яворівців. Ющенко неодноразово повторював: “Хоружівка і Яворів є для мене рідними”, - сказав Лосюк.

При цьому директор школи також повідомив, що яворівці "презентували президентові мистецько-туристський проект “Гуцульська гранда”, який передбачає підтримку народних майстрів як підприємців”.

У свою чергу Ющенко поінформував селян про те, що у престижному київському готелі “Софія Київська” відкрито крамницю з художніми виробами Гуцульщини.

Також Ющенко привітав з 80-річним ювілеєм заслуженого майстра народного творчості Дмитра Шкрібляка, ознайомився з творчістю юних майстрів народного мистецтва, побував в оселі Шкрібляка, що далеко в горах, поспілкувався з селянами.

Розмови селян з президентом зводились до злободенних тем – газових проблем з Росією і плану газифікації села Яворів.

5 січня у Косові за дорученням Ющенка має відбутися нарада з питання газифікації села Яворів.

За інформацією місцевих журналістів, Ющенко разом із родиною зустрічав Новий рік у Гуті Богородчанського району на Івано-Франківщині. Проте газовий конфлікт із Росією перервав його короткочасну святкову відпустку і він змушений був терміново повернутися в Київ.

3 січня Ющенко знову приїхав у Гуту. Тут він планує провести Святвечір.

Як повідомило джерело, у Різдвяний вечір та святкові дні перед родиною президента та іншими гостями урядової резиденції "Синьогора” виступатимуть кращі колективи художньої самодіяльності Прикарпаття.

За деякими даними, в ці дні разом з Ющенком у Карпатах, можливо, відпочиватимуть президент Грузії Михайло Саакашвілі та екс-президент Польщі Александр Кваснєвський.

Водночас, прес-секретар президента Ірина Геращенко зазначила, що прес-служба глави держави поки не володіє такою інформацією. Вона додала, що якщо про прибуття таких гостей стане відомо, то служба протоколу вчасно повідомить про це.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування