Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В російській боротьбі за Тираспіль Європа стала на бік України

Понеділок, 6 березня 2006, 18:25

Спеціальний представник ЄС для Молдови, Адріаан Якобовіц де Сегед, заявляє, що немає ніяких підстав говорити про економічну блокаду Придністров'я.

"Насправді, згідно з нашою інформацією, саме Тираспольське керівництво не дозволяє підприємствам реєструватися і закрило кордон для українського імпорту", - заявив він Українській правді в понеділок, коментуючи звинувачення з боку Росії, що Україна чинить тиск на Придністров'я.

"ЄС вітає твердий намір України дотримуватись зобов'язань задекларованих обома прем'єр-міністрами ще 30 грудня 2005 року. Впровадження цього режиму важливе для встановлення порядку на українсько-молдовському кордоні, чому ЄС надає значної ваги", - додав представник ЄС.

"Ми здивовані шумом, що створюється навколо впровадження митного режиму на українсько-молдовському кордоні. Кінець кінцем, такий режим діяв у період 2003-2004 років, і придністровські підприємства могли тоді безперешкодно продовжувати економічну діяльність", - сказав він.

"Ми раді, що дві сторони, Молдова та Україна, змогли знайти спільне порозуміння для того, щоб знову ввести такий режим: два прем'єри, Тарлєв і Єхануров, підписали спільну заяву щодо цього 30 грудня 2005 року", - сказав він.

***

У свою чергу місія ОБСЄ вітає набрання чинності спільної митної декларації між Молдовою та Україною.

"У розумінні Місії ОБСЄ, заходи вжиті митними й прикордонними органами … з метою забезпечити, щоб торгівля на молдово-українському кордоні проходила впорядковано, транспарентно і відповідно до міжнародно-визнаних стандартів", - говориться в заяві місії ОБСЄ у Молдові.

"Місія ОБСЄ вітає зусилля, направлені на виконання цих цілей", - говориться в заяві.

Місія також закликає тираспільську владу не чинити перешкод придністровським економічним агентам у реєстрації з відповідними органами в Кишиневі, що має допомогти в забезпеченні безперешкодного проходження товарів через кордон.

Місія також закликає придністровську владу втриматися від будь-яких дій, що могли б без необхідності затримати вільне переміщення товарів і осіб через державний кордон.

Місія також закликала усі сторони, "утриматися від будь-яких дій, що могли б погіршити існуючу ситуацію".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування