БЕРЕЗОВСЬКИЙ ПОДАВ НА ЖВАНІЮ ТА ТРЕТЬЯКОВА ДО СУДУ

Четвер, 6 квітня 2006, 13:42

Російський бізнесмен Борис Березовський подав до Вищого суду в Лондоні позов на колишнього міністра з надзвичайних ситуацій Давида Жванію та екс-першого помічника президента Олександра Третьякова.

Про це в четвер повідомив адвокат Березовського Ендрю Стівенсон.

Березовський вимагає від відповідачів повного звіту за 22,85 мільйонів доларів, сплачених компаніям "Елгрейд лімітед" та "Голдстар Айдженсі лімітед", які також зазначені в позові як відповідачі.

У своєму позові Березовський називає Жванію та Третьякова провідними українськими політиками, а також стверджує, що їм належать компанії "Елгрейд лімітед" та "Голдстар Айдженсі лімітед".

Як зазначається у позові, в 2003 та 2004 роках Березовський на прохання Жванії та Третьякова перевів гроші в сумі 13,85 мільйонів доларів на рахунок компанії "Елгрейд лімітед", а також 9 мільйонів доларів на рахунки компанії "Голдстар Айдженсі лімітед".

Як йдеться у позові, гроші сплачувались " виключно з метою поступу демократії в Україні" і не були "подарунком".

"Незважаючи на письмові запити, відповідачі відмовились визнати, що отримували ці кошти", йдеться у заяві. Також, як вказує Березовський, вони відмовились надати позивачу повний звіт про використання та місцезнаходження коштів, або повернути гроші.

Позивачі вимагають визнання, що Третьяков, Жванія та зазначені компанії отримали гроші від Березовського, а також надання повного звіту про використання та місцезнаходження цих коштів.

Березовський також вимагає повернення коштів, або їх частини, яка "не була використана на просування демократії в Україні".

Він також надав графік переведення коштів, згідно з яким останні перерахунки коштів в сумі 6 та 2 мільйони відбувались на початку жовтня та листопада 2004 року.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування