В Україні дорожчає бензин, а в Києві – ще й хліб та вода

Вівторок, 1 серпня 2006, 10:43

В деяких регіонах України спостерігається підвищення цін на бензин, а в Києві з 1 серпня піднялися ціни на окремі сорти хлібо-булочних виробів та воду.

Як повідомив начальник Головного управління з питань цінової політики Київської міськадміністрації Василь Яструбинський, хлібо-булочні вироби коштуватимуть на 30-40 копійок більше.

Так, хліб "Український" домашній подовий буде коштувати 1,64 гривень, хліб білий першого ґатунку – 1,60 гривень, батон вищого ґатунок – 1,40 гривень.

За словами Яструбинського, ціни зросли тому, що "до сьогоднішнього дня ціна на хліб в столиці були найнижчими по Україні".

"Але такий рівень цін стримувався "дещо штучно", тобто за рахунок певних дотацій з міського бюджету підприємств, які забезпечують місто хлібом "Київхліб" і "Київмлин", зазначив Яструбинський.

Втім, за словами чиновника, ціни на хліб у Києві все одно залишаться найдешевшими.

Окрім того в Києві піднімуться тарифи на воду. Холодна вода тепер коштуватиме у 2 гривні 94 копійки за кубічний метр. Вартість гарячої складатиме 5 гривень 84 копійки.

За словами начальника управління цінової політики, з урахуванням заявлених цін на газ, вартість опалення зросте, як мінімум, з 80 копійок до 1 гривні 80 за квадратний метр.

Тим часом в окремих регіонах України за останній тиждень ціни на бензин виросли на чверть. Найбільше ціни на пальне виросли у Києві, Криму, Донецьку та Львові.

Експерти пояснюють ріст цін підвищенням вартості російської нафти, ціна на яку зросла десь на відсотків 12 протягом липня.

"Трейдери з великим задоволенням використовують ту нервозність, що виникла в найбагатшому нафтовому регіоні - Близькому Сході", - зазначає експерт нафтового ринку Віталій Давій.

При цьому експерти попереджають, що ціни зростатимуть і надалі, однак до позначки у 5 гривень не дійде.

За матеріалами 5 канал, УНІАН, НТН.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування