Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛАЗАРЕНКА ЗАСУДИЛИ ДО 9 РОКІВ УВ’ЯЗНЕННЯ

Субота, 26 серпня 2006, 11:36

Колишнього прем’єра України Павла Лазаренка засуджено в США до 9 років ув’язнення та штрафу в розмірі 10 мільйонів доларів.

Як повідомляє Rueters, відповідне рішення у п’ятницю ухвалив суд Сан-Франциско.

"Цей суворий вирок є доречним", - сказав окружний суддя Мартін Дженкінс.

Агентство повідомляє, що Лазаренко був одягнений у костюм і нервував перед слуханням. Але після оголошення вироку він не виявив якоїсь видимої реакції. Також він робив помітки, коли слухав російський переклад слів судді у навушниках.

"Я подаватиму апеляцію", - сказав він після залишення зали суду.

"Протягом останніх півтора років ми повністю підготувалися до апеляції, розібравшись в усіх стенограмах та деталях", - додав Лазаренко.

За словами Дженкінса, протягом 90 днів він дасть розпорядження щодо відшкодування та порядку конфіскації.

Водночас адвокати українського екс-прем’єра відзначили, що з урахуванням 3,5 років, проведених Лазаренком під арештом з 1999 по 2003, він імовірно проведе у в’язниці ше не більше 5 років, якщо апеляційний суд не скасує вирок.

Адвокат Лазаренка безуспішно намагався переконати присяжних, що в пост-комуністичний період в Україні для політика було можливо заробити мільйони.

"Ми переконані, що з точки зору американського правосуддя не було вчинено жодних злочинів", - сказав адвокат екс-прем'єра Дорон Вайнберг. "Ми сподіваємося, що апеляція буде результативною", - додав він.

Як повідомлялося, прокурори наполягали на вироку для Лазаренка у вигляді 18 років ув’язнення і конфіскації 66 мільйонів доларів.

Прокурор Лазаренка у 1998-2004 роках Марта Борщ зазначила, що вирок міг бути ще суворішим. "Але це досить значний вирок", - сказала вона, висловивши сподівання, що ця справа стане уроком для людей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування