Соціалісти вирішили, що Мороз врятував країну від катаклізмів

Понеділок, 9 жовтня 2006, 10:27

Незважаючи на заяву "Нашої України" про перехід в опозицію, вона продовжить переговори про входження до широкої коаліції, вважає лідер фракції Соцпартії Василь Цушко.

"Наша Україна" не перейшла в опозицію. Подібні її заяви — це форма ведення переговорів", - сказав він в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"Під час переговорного процесу використовуються різні способи тиску на опонентів. Тому я вважаю, що "Наша Україна" веде пошук варіантів для створення широкої коаліції. Думаю, що переговори продовжаться, будуть проведені зустрічі лідерів партій, що беруть участь у переговорах, із президентом", - додав Цушко.

На його думку, входження "Нашої України" до коаліції забезпечить "стабільну більшість у парламенті протягом трьох років, а також стабільний розвиток країни, передбачуваність у веденні політики".

Говорячи про конфлікти представників Соцпартії і БЮТ, Цушко відзначив, що "своїми політичними діями, а саме популістськими заявами", ця політична сила "наступає на електоральне поле соціалістів".

"Споконвічно була мета "задушити" Соцпартію в обіймах і асимілювати її в БЮТ", - сказав він.

На питання, чому СПУ вийшла з помаранчевої коаліції, Цушко сказав:

"Самозбереження Соцпартії в рамках помаранчевої коаліції можливо було лише в тому випадку, якби Мороз став спікером...Тимошенко не була проти спікерства Олександра Мороза, оскільки вона отримувала посаду прем'єр-міністра. Але після того, як соціалістам сказали, що посада голови ВР їм не дістанеться, перспективи перед нами вимальовувалися не найрайдужнші — ми фактично ставали філією БЮТ".

За його словами, тоді лідер партії Олександр Мороз, "все обміркувавши і прорахувавши, ухвалив відповідне рішення про входження до антикризової коаліції, у такий спосіб уберіг країну від катаклізмів і зберіг партію на політичній карті країни".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування