Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зібрався відродити "родове гніздо" у Білорусі

Четвер, 7 грудня 2006, 10:27

Прем'єр Віктор Янукович збирається в Бєларусі відродити своє "родове гніздо" - село Януки, у якому зараз проживають всього дві родини.

Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на джерело в оточенні прем'єр-міністра.

За його словами, під час недавнього візиту в Януки Віктора Федоровича вразила розруха на батьківщині предків, і він загорівся бажанням дати селу друге життя.

Янукович хоче перетворити село в сучасне котеджне селище на 300 жителів, побудувати міні-молокозавод (для чого планує закупити племінних корів у донецької агрофірми "Шахтар"), сховище для морожених ягід, і запросити в село на проживання всіх Януковичів з Бєларусі й України.

Де візьмуться на це гроші, джерело не повідомило.

За підрахунками експертів, будівництво котеджного селища з 100 будинків без інфраструктури за українськими цінами може обійтися в суму не менше $5 мільйонів.

За даними "Укравтодору", прокласти один кілометр дороги другого класу (дві смуги) коштує $400-500 тисяч, а в болотистій місцевості Януків – у півтори рази дорожче.

Тому 3-кілометрова асфальтована дорога на батьківщині Януковича буде коштувати не менш ніж $1,5 мільйонів. На прокладку комунікацій (електрика, газ, вода) піде ще не менше $500 тисяч. Разом – понад $7 мільйонів.

Крім того, одна племінна корова коштує щонайменше $1 тисяча. Тому череда для забезпечення міні-молокозаводу потягне ще на $300 тисяч.

Обком

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування