"Наша Україна" припинила повноваження депутатів

Субота, 2 червня 2007, 16:07

Блок "Наша Україна" припинив депутатські повноваження 66 депутатами фракції блоку, обраних у Верховну Раду в березні 2006 року.

Таке рішення було прийнято в суботу на міжпартійному з'їзді блоку.

За таке рішення проголосували 280 з 343 делегати. Проти були 2 делегати.

Рішення було прийнято оваціями. Делегати аплодували стоячи.

Лідер фракції В'ячеслав Кириленко повідомив, що прийняті рішення є "безпрецедентними, які не приймалися ніколи раніше в історії незалежної України".

"Ми розуміємо, що це рішення приймається в ім'я захисту й розвитку демократії в Україні, в ім'я захисту справедливого суспільства, в ім'я захисту прав виборців, воля яких була ревізована правлячою коаліцією у Верховній Раді 5-го скликання, та в ім'я тих українських цінностей, які сповідує блок "Наша Україна" і мільйони її прихильників по всій Україні", - відзначив він.

Кириленко нагадав, що станом на 15.00 суботи є 168 заяв депутатів фракцій "Наша Україна" і БЮТ. До фракції блоку "Наша Україна" входять 72 депутати.

За словами Кириленка, рішення з'їзду буде остаточною реалізацією 3-го пункту спільної заяви президента, прем'єра й спікера про дострокове припинення повноважень депутатів від опозиції. Таким чином, за його словами, Верховна Рада 5-го скликання припиняє свої повноваження.

Після цього Кириленко заявив про завершення чергового засідання міжпартійного з'їзду "Нашої України".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування