Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Фірташ створив собі міжнародний холдинг

Четвер, 21 червня 2007, 12:27

Український бізнесмен Дмитро Фірташ створив міжнародну холдингову компанію Group DF (GDF) зі штаб-квартирою у Відні.

У компанії він об'єднав свій портфель активів і інвестицій у сфері енергетики, хімії і будівництва енергоінфраструктури, зокрема, 90%-ву частку в Centragas AG, якому належить 50% єдиного імпортера газу в Україну компанії RosUkrEnergo, передає "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-реліз групи.

Як йдеться у повідомленні, консолідовані доходи групи в 2006 році склали біля $4,6 млрд, на підприємствах групи в 11 країнах Європи і Середньої Азії було зайнято близько 23,5 тис. працівників.

Зокрема, у GDF увійшли 100% угорської компанії EMFESZ - газової й енергетичної постачальної і сервісної компанії, і 90% Ostchem Holding AG - холдингової компанії для цілої низки хімічних компаній у Центральній і Східній Європі і Середній Азії, що охоплює мінеральні добрива, органічні сульфанати, диоксид титану і кальциновану соду.

GDF також інкорпорувала інтереси Фірташа в будівництві трубопроводів.

Відповідно до прес-релізу, інвестиційний портфель активів і проектів у сфері нерухомості в Україні в даний час знаходиться в стані реструктуризації і буде консолідований у групу у свій час.

"Група має намір домагатися значного зростання в енергетику і великих проектах, зв'язаних з енергоінфраструктурою, у Європі і світі", - відзначається в прес-релізі.

Головним виконавчим директором GDF призначений Роберт Шетлер-Джонс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування