Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-пасинка Фірташа намагаються "відмазати" від убивчого ДТП?

Четвер, 12 липня 2007, 10:45

На слідчу групу МВС, яка займається розслідуванням справи екс-пасинка Дмитра Фірташа Сергія Калиновського, чиниться тиск з боку прокуратури Києва.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело в слідчо-оперативній групі.

За його словами, із прокуратури міста тричі за попередній тиждень надходила вказівка з посиланням на заступника прокурора Києва Володимира Молодика, "перевірити ще раз" свідчення свідків та інші протоколи.

Водночас у прокуратурі дану інформацію не підтвердили і не спростували. Прес-секретар прокурора Мирослава Мушка повідомила, що керівництво відмовляється від будь-яких коментарів.

За словами джерела, існує кілька сценаріїв оформлення ДТП, у яке потрапило BMW M6 Калиновського й у результаті якого загинуло 2 осіб, але кожен з них вимагає зміни змісту документів, на основі яких було порушено кримінальну справу (протоколів допитів свідків, оглядів автомобіля, місця події), і погоджених зі змінами свідчень Калиновського.

Видання відзначає, що якщо автотехнічна експертиза (призначена постановою слідчого ще 31 травня) покаже, що автомобіль був несправний, у результаті чого Калиновський втратив керування, він зможе підтвердити це у своїх свідченнях і уникнути відповідальності за ДТП.

Водночас, у протоколі огляду місця події зазначено, що "слідів хитання, ковзання, занесення та іншого не виявлено". Свідчення свідків очевидців також не містять інформації про подібні маневри автомобіля, а тільки про перевищення дозволеної швидкості в два з половиною рази – понад 150 км/год.

Слідством зараз призначені автотехнічна, судово-медична та інші експертизи, але ходу розслідування перешкоджає відсутність свідчень самого Калиновського, пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування