Черновецького назвали "душителем свободи слова"

Середа, 23 квітня 2008, 15:38

Київський міський голова Леонід Черновецький потрапив у список держчиновників, які своїми діями "душать свободу слова", складений Національною спілкою журналістів.

Як повідомляє "Телекритика", список держчиновників, представників органів місцевого самоврядування та суддів, які, на думку Нацспілки журналістів, душать свободу слова в Україні, складений за поданням організацій НСЖУ і редакційних колективів.

Усього до цього списку увійшло 15 осіб.

Щодо Черновецького зазначається, що "ще у 2006 році було звільнено з посади керівників редакцій міських газет "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Українська столиця", телекомпанії "Київ", радіостанції "Київ 98-FM".

"За цей час керівниками колективів побували не один виконувач обов’язків, призначені чиновниками адміністрації, а оголошений конкурс на заміщення вакантних посад так і не провели. Газети перетворилися у "бойові листки" Черновецького, з журналістів прагнуть створити "підручних" партії київського мера", - йдеться у повідомленні Спілки.

Окрім Черновецького, до списку "душителів свободи слова" увійшли: міський голова Нової Каховки Херсонської області Володимир Коваленко, міський голова Слов’янська Донецької області Валентин Рибачук, суддя Слов’янського міськсуду Донецької області Тетяна Хаустова, голова Апеляційного суду Херсонської області Анатолій Іваничук, голова Роздільнянської райради Одеської області Ігор Сікачин та голова Охтирського райсуду Сумської області Микола Верес.

Також до цього списку увійшли голова консультативної ради консорціуму "ЄДАПС" Юрій Сидоренко, колишній голова Кіровського райсуду Кіровограда Володимир Ярошенко, міський голова Славути Хмельницької області Василь Сидор, голова Петропавлівської райради Дніпропетровської області Віктор Тарєльнік, суддя госпсуду Івано-Франківської області Юрій Грица, суддя Центрального райсуду Миколаєва Іван Дірко, спеціаліст облуправління преси та інформації Харківської ОДА Михайло Стріляний та голова Житомирської РДА Валерій Колосівський.

Голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко зазначив, що цей список не є повним. "НСЖУ звертає увагу високопосадовців держави, правоохоронних органів, суддів на оприлюднені кричущі факти порушень Конституції і законів України, міжнародних зобов’язань, взятих Україною на себе. Цей список ми передаємо до Міжнародної федерації журналістів, Ради Європи, Європарламенту, щоб там вирішували – запрошувати цих чиновників на різні міжнародні заходи чи не пускати їх на свій поріг", - сказав він.

Між тим, свій рейтинг ворогів преси також збираються оприлюднити Інститут масової інформації та Київська незалежна медіа-профспілка.

У 2007 році головним ворогом преси став мер Києва Черновецький.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...