Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко частково виграв у Черновецького, але на двір не вигнав

Середа, 23 квітня 2008, 20:51

Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позовні вимоги кандидата на посаду мера Києва Віталія Кличка до нинішнього міського голови столиці Леоніда Черновецького.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив представник Кличка в суді Валерій Карпунцов після закінчення сьогоднішнього судового засідання у цій справі.

Зокрема, за словами Карпунцова, суд визнав неправомірною агітацію Черновецького.

При цьому суд відмовив у задоволенні позову в частині, що стосується використання приміщення Київської міської державної адміністрації для проведення агітації.

За його словами, суд обґрунтував це тим, що в цьому приміщенні знаходиться територіальна виборча комісія.

Як відомо, Кличко звинувачує Черновецького у використанні адміністративного ресурсу у виборчій кампанії на посаду Київського міського голови.

Фактом, який змусив Кличка звернутися до суду, стало проведення 15 квітня брифінгу Черновецького у приміщенні КМДА.

За словами Кличка, Черновецький, зловживаючи службовим становищем, використав приміщення Київради, прес-службу КМДА, "Офіційний веб-портал Київської влади", ТРК "Київ" та залучив підлеглих.

"На брифінгу Черновецький та посадовці КМДА спонукали виборців підтримати його як кандидата у мери. Фактично було проведено публічний захід передвиборної агітації, оплачений не з коштів виборчого фонду, а за рахунок КМДА", - зазначили у прес-службі Блоку Кличка.

У свою чергу адвокат Андрій Федур наполягає, що о 15.00 15 квітня, коли відбувалася зустріч Черновецького з журналістами, той був указом президента України відсторонений від виконання обов’язків голови КМДА.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування