Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: вибори зафіксували втрату довіри до Ющенка

Неділя, 25 травня 2008, 23:13

У БЮТ вважають, що вибори в Києві зафіксували втрату довіри у столиці до президента Віктора Ющенка.

Про це повідомив кандидат у мери Олександр Турчинов за підсумками оголошення екзит-полів.

"Одна з тенденцій, яку показали різні екзит-поли – подвійні стандарти секретаріату президента і Віктора Ющенка призвели до того, що рейтинг Ющенка складає близько 1%", - сказав Турчинов.

"На жаль, наші союзники з НУ-нС опинилися заручниками падіння авторитетів Віктора Ющенка. Київ поставив оцінку президенту", - додав він.

Крім того, ще одним підсумком виборів Турчинов назвав високий рівень недовіри до Леоніда Черновецького.

"Близько 70% проголосували проти чинної влади. Це головний висновок – і дуже важливий, який показує, що наша позиція по проведенню дострокових виборів була правильною", - зазначив Турчинов.

На запитання, яку б він помилку не допустив під час цих виборів, якби була можливість повторити все спочатку, Турчинов відповів: "Треба знаходити аргументи для тих, хто вважає себе демократичними силами, але амбіції і деякі економічні розрахунки заважали нам об’єднатися".

Зокрема, Турчинов сказав, що проводилися переговори з Віталієм Кличком. "Навколо Віталія були радники, і я не думаю, що вони б допомагали йому проводити задекларований курс", - сказав він.

На запитання, чому Турчинов не зняв свою кандидатуру на користь Кличка, він відповів: "Я б із задоволенням це зробив і переконував своїх колег у цьому, якби я був упевнений, що Віталій готовий дійсно стати міським головою. Керувати містом – це не керувати фракцією з трьох чоловік".

Він нагадав, що БЮТ пропонував Кличку посаду секретаря міської ради, однак той відмовився.

Коментуючи падіння довіри до Блоку Тимошенка порівняно з минулими парламентськими виборами, Турчинов сказав, що "найбільшою проблемою є інфляція і високі ціни". "Це аргумент, чому багато людей знизило активну позицію на підтримку нашого блоку", - зазначив він.

Турчинов також відкинув можливість, що за підсумками столичних виборів збереться новий Майдан. "Я не готовий сказати, що у мешканців Києва такий настрій, що вони готові виходити на вулицю і захищати свої принципи", - сказав він.

Турчинов також не виключив, що оточення президент за підсумками виборів у столиці спробує переформатувати коаліцію в парламенті: "Вони вважають, що виграли київські вибори, але я не думаю, що перемогою можна назвати отриманий 1% голосів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування