Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Огризка відповіли Росії, що свята – внутрішня справа

Вівторок, 10 червня 2008, 16:06

Святкування історичних дат, у тому числі, й 350-річчя Конотопської битви, є винятково внутрішнім питанням України.

Про це заявив керівник прес-служби МЗС України Василь Кирилич на брифінгу у вівторок, коментуючи заяву департаменту інформації та преси МЗС Росії щодо наміру України відсвяткувати 350-річчя Конотопської битви

"Питання святкування чи відзначання історичних дат, дат національної історії є винятково внутрішнім питанням країни", - заявив Кирилич, повідомляє Ліга.

Він підкреслив, що святкування 350-річчя Конотопської битви "є нічим іншим, як відновленням історичної пам'яті, як відновленням історичної правди, вшануванням тих, хто загинув".

Крім того, Кирилич вважає, що Конотопська битва в українській історії є ще одним етапом боротьби українського народу за незалежність.

За його словами, держава зобов'язана переглядати свою історію, перечитувати її для того, щоб відповісти на запитання: "Куди ти йдеш, Україно?".

"Відзначання історичної дати - це не означає, що цей захід спрямований проти іншої держави - це увічнення пам'яті, це данина загиблим, це розкриття правди", - підкреслив керівник прес-служби.

Крім того, Кирилич зазначив, що і Росія також перечитує свою історію: "Вдумливо читає, реабілітує Денікіна, Ільїна і їм подібних гідних, вочевидь, для їхньої історії, героїв", - наголосив Кирилич.

Як відомо, раніше МЗС Росії висловило подив і жаль у зв'язку з підготовкою до річниці Конотопської битви в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування