До Євро-2012 Київ одержить музей

Середа, 6 серпня 2008, 09:04

До 2012 року в столиці буде побудований новий будинок для Музею історії Києва.

Про це заявив заступник глави Київської міської державної адміністрації Віталій Журавський, передає прес-служба КМДА.

"На сьогоднішній день команда мера Леоніда Черновецького зуміла довести інвесторам важливість фінансування будівництва історико-культурних об'єктів, що насамперед потрібні для збереження пам'яті про величні часи Києва", - сказав він.

"Музей історії Києва являє яскравий приклад прозорого й ефективного співробітництва між столичною мерією і бізнесом, зацікавленим у збільшенні історичної слави Києва", - додав він.

Заступник голови нагадав, що приміщення для Музею історії Києва планується побудувати на вул. Інститутській, 3, на місці недобудови, що тепер зноситься.

"Протягом 22 років у самому центрі міста біля Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу) на вул. Інститутській, 3 знаходиться будинок, що стоїть там, як пам'ятник безгосподарності і зневажливого ставлення до киян попередньої влади", - заявив він.

"Цей об'єкт довгий час переходив з державної в комунальну власність, з комунальної в державну. І, зрештою, з 2003 року цей об'єкт знаходиться у власності міста", - розповів Журавський.

За його словами, з цим будинком ніхто нічого не робив, він прийшов у повну непридатність, з'їдений будівельним грибком, і як засвідчила експертиза, реконструкції не підлягає. Столична влада прийняла рішення побудувати на цьому місці приміщення для Музею історії Києва, що уже довгий час не має свого приміщення, а експонати музею зберігаються в шухлядах в Українському домі.

"Ми знайшли інвестора, що знесе старий непридатний будинок і побудує музей до 2012 року", - додав він.

Журавський також відзначив: "Ми переконані, що відвідувачами Музею історії Києва стануть більшість гостей і учасників Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, а для киян музей стане чудовою пам'яттю про історію рідного міста".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...