Російські танки увійшли до Цхінвалі. Грузія погрожує Росії війною

П'ятниця, 8 серпня 2008, 15:50

У Раді національної безпеки Грузії заявляють, що Москва і Тбілісі перебуватимуть у стані війни, якщо підтвердиться, що російські танки і війська ввійшли в Південну Осетію.

Про це заявив секретар Радбезу Грузії Олександр Ломайя в коментарі France Рrеssе.

"Якщо те, що Росія направила в Грузію свої війська виявиться правдою, це буде означати, що ми перебуваємо у стані війни з Росією", - сказав Ломайя.

Водночас агентство зазначає, що кореспондент France Рrеssе бачив десятки російських танків і солдат, що переміщалися з російської території в напрямку до Південної Осетії.

У свою чергу Lenta.ru з посиланням на РИА Новости пише, що колона російської бронетехніки ввійшла до Цхінвалі.

Міноборони Росії повідомляє, що на допомогу російським миротворцям у Південній Осетії спрямоване підкріплення, яке "допоможе в припиненні кровопролиття".

Чи є танкова колона тим самим підкріпленням, про яке заявило Міноборони, не уточнюється.

Водночас командуючий змішаними силами з підтримки миру в зоні грузино-осетинського конфлікту генерал-майор Марат Кулахметов заявив, що в результаті масованого обстрілу столиця Південної Осетії практично знищена.

"У результаті багатогодинного обстрілу Цхінвалі з важких знарядь місто практично знищене", - сказав Кулахметов "Інтерфаксу-АВН" у п'ятницю.

За словами кореспондента "Інтерфакса", у Цхінвалі після багатогодинних запеклих перестрілок настала тиша.

За його словами, у місті не чутно ніякої стрілянини.

За його свідченням, Цхінвалі охоплений пожежами. "Таке відчуття, що горить кожен другий будинок", - сказав кореспондент.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування