"Регіонал" пропонує Росії розпочати "культурну експансію" в Україну

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 12:18

Член Партії регіонів Вадим Колесніченко пропонує призначити куратора "російського проекту в Україні" з числа перших помічників президента Російської Федерації.

Про це Колесніченко сказав у своєму виступі на всесвітній конференції співвітчизників, що проживають закордоном, що проходить у Москві.

За словами Колесніченка, зараз з боку Росії потрібна стратегія і бачення "російського проекту в Україні", повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Для цього він запропонував, зокрема, призначити куратора "російського проекту в Україні" з числа перших помічників президента РФ, створити експертну групу з числа російських і українських фахівців для напрацювання стратегії розвитку "російського проекту в Україні" і розробки планів заходів, здійснюваних у рамках проекту.

Крім того, він вважає за необхідне створення фонду підтримки "російського проекту в Україні", де будуть акумулюватися фінансові можливості російських держструктур і зацікавлених представників російського й українського бізнесу.

Також Колесніченко закликав сприяти підвищенню рівня політичних можливостей провідних учасників "російського проекту в Україні" і допомогти створити в Україні єдину організацію російських співвітчизників, що зможе впливати на розвиток суспільно-політичного життя України.

Крім цього, на його думку, Росія повинна посприяти розвитку діяльності Гуманітарної українсько-російської ради, представленої видатними українськими і російськими політиками, громадськими і науковими діячами.

Також, Колесніченко вважає, що Росія повинна сприяти розвитку ініціативи, націленої на створення коаліції суспільно-політичних сил України, що стоять на позиціях російсько-української єдності.

"Росія повинна, нарешті, чітко визначити свою політику відносно України, почати продуману систематичну роботу в гуманітарній сфері, якщо хочете "культурну експансію" за західним зразком", - заявив Колесніченко.

"Інакше за 5-10 років "російський фактор" зникне із суспільної карти України. Люди з пострадянського минулого просто фізично вимруть, і залишиться тільки нова еліта, для якої Росія - це потенційний ворог", - переконаний депутат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування