Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони": "Кіт у мішку" від Тимошенко принесе зубожіння і хаос

Вівторок, 23 грудня 2008, 12:05

Партія регіонів заявляє, що урядовий проект Держбюджету на 2009 рік заснований на фіктивних макропоказниках і закликає Верховну Раду не голосувати за нього.

Про це йдеться в заяві Партії регіонів з приводу затвердженого урядом бюджету.

"Це не проект бюджету держави, це - зшита на швидку руку "відмазка", заснована на фіктивних макроекономічних показниках", - сказано в ньому.

На думку "регіоналів", уряд "сфабрикував" Держбюджет "пограбування країни і зубожіння людей" "у поспіху і розгубленості".

"Кабінет Міністрів змушує парламент голосувати за "кота в мішку", не оприлюднивши ні прогноз зростання ВВП, ні розмір інфляції, ні курс гривні, ні ціну на газ, ні хоча б основні напрямки антикризової програми дій уряду", - обурюються вони.

"Такий бюджет не розв'яже жодної з проблем, викликаних кризою, навпаки, збільшить існуючі і породить нові. Фракція Партії регіонів рішуче не підтримує урядовий проект бюджету на 2009 рік", - сказано в заяві.

Зокрема, "регіонали" обурені нормами про заморожування мінімальної заробітної плати в бюджетній сфері на рівні жовтня 2008 року, про "заниження розміру прожиткового мінімуму і пов'язаних з ним державних соціальних стандартів", про "різке скорочення пільг" малозабезпеченим, закладеним у Держбюджет.

Крім того, "регіонали" стверджують, що в проекті Держбюджету містяться норми про скорочення доходів Пенсійного фонду, "безпрецедентне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги і ціни на газ українського видобутку", а також закладено дефіцит коштів на оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

Партія регіонів також заявляє про "знекровлювання місцевих бюджетів шляхом збільшення вилучень коштів до держбюджету з бюджетів-донорів, а також обмеження кредитування місцевих бюджетів із коштів Держказначейства".

Крім того, за їхніми словами, ухвалення урядового проекту Держбюджету приведе до "розбазарювання коштів Стабілізаційного фонду через непрозорі схеми".

"Голосувати за такий план знищення добробуту людей, знищення вітчизняного бізнесу не можна. Партія регіонів заявляє, що той, хто проголосує за представлений урядом Тимошенко проект бюджету, проголосує за зубожіння громадян України, хаос в економіці і корупцію в бюджетній сфері", - йдеться в заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування