У Києві закінчується мазут. Від Черновецького чекають грошей

Неділя, 11 січня 2009, 21:18

АК "Київенерго" розпочала використання мазуту зі сховищ компанії, який належить іншим юридичним особам, що передбачено договорами з ними.

Як повідомляє прес-служба компанії, станом на 11 січня в повному обсязі використаний аварійний запас мазуту ТЕЦ-5. На ТЕЦ-6 власних запасів вистачить до 15 січня. Загальний об'єм мазуту, що знаходиться на відповідальному зберіганні на об'єктах "Київенерго" складає 78 тис. тонн.

"Обидві станції споживають в добу 3240 тонн мазуту для виробництва електрики і тепла. На жаль, тиск газу дуже низький для підтримки хоча б мінімального рівня теплоносія. Тому компанія вимушена використовувати мазут у тому числі і для виробництва тепла. Так, при нормі 83 ºС, температура теплоносія на ТЕЦ-5 впала до 66 ºС, на ТЕЦ-6 - до 77 ºС", - повідомив технічний директор компанії Юрій Гладишев.

"Питання оплати мазуту залишається відкритим і зволікання з його рішенням викликає неспокій. Так само до цих пір КМДА не вирішила проблему повернення "Київенерго" дійсного боргу у розмірі 975 млн. грн. без ПДВ" - заявив також голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.

За його словами, "з вини КМДА борг зростає кожного дня і не дозволяє "Київенерго" розраховуватися за спожитий газ перед постачальниками".

Разом з тим, ВАТ "Київгаз" непричетний до проблем, що виникли з подачею тепла та гарячої води в оселі киян, наголошує заступник голови правління з газопостачання компанії Сергій Корнієнко.

Як повідомили УНІАН у прес-службі компанії, за його словами, "Київгаз" має угоду з НАК "Нафтогаз України" на надання їй послуг транспортування природного газу до підприємств теплокомуненерго, в тому числі і до АК "Київенерго". "ВАТ "Київгаз" має можливість транспортувати лише той обсяг газу, який йому доручив протранспортувати постачальник", - уточнив Корнієнко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
20:41
В Україні створять мережу "Стартап-школа – інкубатор-акселератор": що це означає
20:41
Понад 400 млн євро виділяє Данія на відбудову та енергетику України
20:34
відеоЗеленський обговорив з Сирським посилення фронту на Донеччині
Усі новини...