Газова криза в України: люди починають мерзнути, заводи - зупинятися

Четвер, 8 січня 2009, 19:51

У Севастополі у зв`язку з недостатнім тиском газу припинено подачу гарячої води населенню, тоді як раніше це планувалося зробити з 10 січня.

Про це заявив начальник Головного управління житлово-комунального господарства Севастопольської міськдержаадміністрації Владимир Хібученко.

"Ми сьогодні не добираємо газу, тому вчора було прийнято рішення припинити з сьогоднішнього дня подачу гарячої води. Тому що ми маємо одержувати 1 млн. кубометрів, а вибираємо близько 800 тис. кубів, і тиск газу достатньо низький", - сказав він.

Водночас шість запорізьких промислових підприємств 8 січня переведені на резервні види палива, повідомили в Запорізькій облдержадміністрації в четвер.

Цей перехід зроблений відповідно до розпорядження Міністерства палива й енергетики України про введення в дію зведеного графіка переведення підприємств на резервні види палива, яке було видано в зв'язку з обмеженням поставок природного газу Росією на територію України.

Згідно з розпорядженням, всі підприємства, що були включені в графік, повинні були перейти на мазут, і звільнити для потреб житлово-комунального господарства близько 20% природного газу.

До цього графіку у Запорізькій області включені сім підприємств: ВАТ "Запоріжсталь", ЗАТ "ЗАЗ", ВАТ "Запорізький електровозоремонтний завод", ВАТ "Запорізький масложиркомбінат", ВАТ "Мотор-Січ", ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" і ВАТ "Азмол".

У той же час ВАТ "Концерн "Стирол" у результаті скорочення поставок газу призупинив свою роботу, заявив директор управління магістральних газопроводів "Донбастрансгаз" Юрій Кошель.

За його словами, концерн на даний час практично не працює. "Сьогодні зупинився", - констатував він.

Кошель зазначив, що від скорочення поставок, в першу чергу, постраждали хімічні підприємства Донецької області, подача газу на які скорочено на даний момент на 50%.

Як відомо, раніше через газові проблеми було зупинено Одеський припортовий завод. У Києві ТЕЦ 5 і ТЕЦ 6 працюють на мазуті, якого вистачить на 3-4 дні.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування