ЯНУКОВИЧ НЕ ЗМІГ ПОЗБУТИСЯ ТИМОШЕНКО

Четвер, 5 лютого 2009, 15:17

Верховна Рада не підтримала резолюцію про недовіру уряду Юлії Тимошенко в рамках розгляду питання про соціально-економічну ситуацію в країні та дій влади в боротьбі з кризою.

За це рішення проголосували 203 депутати з 226 необхідних.

За резолюцію, ініціатором якої був лідер Партії регіонів Віктор Янукович, голосували депутати від Партії регіонів – 172, БЮТ – 1, НУНС – 10, Компартія - 20.

Після голосування Тимошенко перевіряла результати голосування, оскільки перед голосуванням спікер парламенту Володимир Литвин зачитав прізвища депутатів, які були відсутні в залі та попередив, що в разі голосування їх карток, ці голоси не будуть враховані.

Серед відсутніх були названі депутати від Партії регіонів - Юхим Звягільський, від БЮТ – Ігор Рибаков, Андрій Шевченко, Михайло Соколов, Павло Унгурян, Валерій Кальченко, від НУНС - Володимир Марущенко, Павло Жебрівський, Михайло Поляченко, Микола Круць, Владислав Каськів, Іван Плющ. Від КПУ – Петро Симоненко.

Однак згідно із результатами голосування картки Звягільського, Плюща та Рибакова голосували "за".

За відставку Тимошенко також голосували з НУНС: Петро Ющенко, Оксана Білозір, Ігор Кріль, Василь Петьовка, Михайло Полянчич, Леся Горобець, Віктор Тополов і Микола Кульчинський.

Водночас в Партії регіонів за відставку не голосували Василь Грицак, Святослав Піскун та Тарас Чорновіл.

Перед цим парламент заслухав звіт прем’єра та міністрів.

Це вже друга спроба висловити недовіру уряду. Раніше в липні Партія регіонів вже ставила питання недовіри уряду, однак за це рішення проголосували лише 174 депутати.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...