Луценко радить регіоналам розібратися зі своїм Піскуном

Вівторок, 3 березня 2009, 17:26

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко радить Партії регіонів провести внутріпартійне розслідування діяльності екс-генпрокурора, депутата-регіонала Святослава Піскуна.

Про це повідомила у вівторок начальник департаменту зв'язків із громадськістю і міжнародної діяльності МВС Інна Кисіль передає "Інтерфакс-Україна".

Вона послалася на слова міністра, який прокоментував ініціативу Партії регіонів створити тимчасову слідчу комісію парламенту і розслідувати незаконну затримку в 2005 році екс-глави Донецької облради Бориса Колеснікова.

Луценко зазначив, що Піскун у свій час давав санкцію на притягнення до відповідальності нинішнього соратника по фракції, народного депутата Колеснікова.

"Рекомендую Партії регіонів провести внутріпартійне розслідування із залученням до відповідальності колишнього генпрокурора Святослава Піскуна, який санкціонував у свій час залучення до відповідальності Колеснікова", - сказав міністр.

Говорячи про вирок екс-співвласникові ТЦ "Білий лебідь" Борису Пенчуку, Луценко зазначив, що "це логічне завершення справи, у ході якої він (Пенчук) зізнався в неправдивих свідченнях.

Разом з тим, глава МВС вважає таке покарання занадто суворим. "Це викликає підозру в цинічній розправі над людиною, яка посміла випустити книгу "Донецька мафія", - цитує слова міністра начальник департаменту.

Як відомо, раніше депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич ініціював створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин незаконної затримки і порушення кримінальної справи у відношенні Колеснікова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News