Богословська: "Янукович зв'язаний по руках і ногах"

Середа, 27 травня 2009, 12:06

Інна Богословська стверджує, що рішення вийти з Партії регіонів у неї зріло ще з літа 2008 року, але лідер "Регіонів" Віктор Янукович про це нічого не знав.

"Він про це (плани про вихід з партії) нічого не знав. Я з ним не говорила, я передала йому конфіденційний лист, написаний разом із заявою про вихід", - розповіла депутат в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Саме рішення в мене визрівало довго, починаючи з минулого літа. Я давно була не згодна з тією конформістською політикою, що панувала всередині партії. Я бачила помилкову стратегію групи людей, що ведуть країну до краху", - стверджує вона.

Богословська зауважила, що вона "щира людина і завжди говорила про це з Януковичем".

"І дуже приємно, що реакція Віктора Януковича тепер така – справжня. Адже він особисто восени 2006-го кликав у команду, з палаючими очима півтори години розповідав, які економічні реформи потрібно провести в країні, що потрібно зайнятися модернізацією партії, щоб вона перестала бути чисто донецькою, а стала загальнонаціональною структурою", - згадала вона.

"Можете уявити, як йому важко було мене запросити, враховуючи конфлікт, що був у мене тоді з Азаровим. Та й всередині партії багато хто дуже не хотіли мене там бачити. Усі знають, що я лідер і принципова людина", - додала Богословська.

На питання, на чиїй стороні Янукович – її або тієї групи людей, яку вона критикує, Богословська відповіла:

"Я думаю, що зараз усі розмови про створення коаліції з БЮТ, і умови, на які Регіони при цьому йдуть, – це те, з чим і Янукович не може внутрішньо погодитися".

"Тому що він, при всіх проблемах і всіх його недоліках, має одне велике достоїнство – він державний діяч", - пояснила депутат.

"А люди, що зараз намагаються визначати політику партії, свої особисті інтереси ставлять вище загальнодержавних. Якщо чесно, можу як перед Богом сказати (хреститься): я зробила усе, що від мене залежало, щоб змінити ситуацію", - заявила Богословська.

"Янукович чітко розуміє, що потрібно змінювати, але зв'язаний по руках і ногах. Однак це його вибір", - додала вона.

Як відомо, у понеділок Богословська заявила про вихід з Партії регіонів і намір балотуватися на посаду президента країни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування