Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТівця стріляли з двох пістолетів і нанесли 10 поранень?

Четвер, 18 червня 2009, 19:41

Депутат від БЮТ Віктор Лозинський в результаті інциденту біля міста Голованівськ Кіровоградській області отримав 10 ножових поранень.

Про це газеті "Сегодня" розповів близький друг депутата.

За його словами, чоловік, з яким у Лозинського, прокурора Головановского району Горбенка і начальника райвідділу міліції Ковальського виникла сутичка, - колишній міліціонер Валерій Олійник.

Під час бійки він нібито завдав 10 ножових поранень депутату та 8 - прокурору, і відстрілювався від них з двох пістолетів.

"Ніякого вживання спиртних напоїв (учасниками інциденту) не було. Це потім підтвердила і експертиза приїхали фахівці, як місцеві, так і обласні", - сказав друг депутата.

"Десь близько 6 години вечора, проїжджаючи на машині в напрямку села Груське вони побачили в 50-80 метрах від дороги, яка йде по полю, людину. Він викликав підозру своєю неадекватною поведінкою - постійно оглядайся, вів себе якось насторожено", - зазначив він.

"Тому Лозинський зупинив машину, і, вийшовши з неї, запитав у незнайомця: "Ти хто?". Замість відповіді пролунав постріл з пістолета. Правда, ні в людей, ні в машину куля не влучила. Тоді Лозинський швидко крикнув начальнику міліції, щоб він вийшов з машини і викликав наряд міліції, а сам з прокурором почав на автомобілі переслідування. Чоловік, який стріляв, вже тікав від них в сторону лісу", - сказав співрозмовник видання.

"У переслідувачів ніякої зброї із собою не було. Догнавши його, Лозинський та Горбенко збили його з ніг і почали відбирати пістолет, з якого той під час боротьби встиг зробити ще 2 постріли, але безрезультатно", - зазначив він.

Друг депутата розповів, що "тоді незнайомець лівою рукою витягнув ніж з лезом у 25 см і почав їм оборонятися". "У результаті Лозинському завдали 10 ножових поранень лівого передпліччя, а Горбенку - 8 (це зафіксувала потім експертиза). Інстинктивно, через порізи, депутат і прокурор розтиснули руки і випустили зловмисника", - сказав він.

"Він вихопив другий пістолет, і погрожуючи їм, став відходити в ліс, де, зрештою, і сховався за деревом. У свою чергу Лозинський та Горбенко знову сіли в машину і перекрили шлях до відступу незнайомця", - зазначив співрозмовник газети.

"До цього часу приїхала опергрупа разом з начальником районної міліції. Чоловік зробив ще 2 постріли в бік міліціонерів. Було прийнято рішення брати його без застосування зброї", - сказав він.

За словами одного депутата, "Ковальський, який першим накинувся на чоловіка, отримав від нього удар ножем у черевну порожнину. Однак чоловіка все-таки вдалося роззброїти і затримати".

"Міліціонери помітили, що він в крові. Ще раз повторюю - в нього ніхто з учасників затримання не стріляв. Можливо, кров була через те, що у нього була зламана нога...Відразу ж була викликана швидка допомога. Йому наклали шину , зробили укол і повезли в лікарню. Помер він вже там", - розповів він.

"Лікарі кажуть, що смерть могла настати у нього через перелом ноги, коли виникла жирова емболія (жир потрапив у кров), а як результат - серцева недостатність", - зазначив співрозмовник видання.

Як відомо, інцидент стався ввечері 16 червня біля міста Голованівськ Кіровоградської області. Між компанією з трьох осіб - Лозинським, Горбенком та Ковальським і місцевим жителем сталася сутичка.

Після цього чоловік помер. За одними даними, депутат з компанією був п'яний і жорстоко побив чоловіка. За другим - той сам на них напав.

В даний момент Лозинський відмовляється особисто дати пояснення.

"Він утримується від цього, поки тривають слідчі дії, очні ставки та експертизи. Просто не хоче, щоб його публічні коментарі були сприйняті як тиск на слідство. Він зробить це тільки після того, як слідство поставить крапку", - повідомив помічник депутата Василь Кешман .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: