Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радниця Тимошенко просить залишити президента народу

Середа, 3 червня 2009, 08:21

Радник прем’єр-міністра України, екс-доповідач ПАРЄ Ганне Северінсен закликає українських політиків не міняти спосіб обрання президента країни напередодні запланованих на січень всенародних виборів.

Так вона прокоментувала інформацію українських ЗМІ, що обрання президента у парламенті задумане для розподілу влади між Партією регіонів та БЮТ, повідомляє радіо Німецька хвиля.

"В Україні існує проблема двох центрів впливу – уряду і президента, повноваження яких потрібно розділити більш чітко. Але я сумніваюся, що варто це робити напередодні виборів", - заявила вона.

"Слід провести широкі публічні дебати і пояснити людям, які проблеми вирішуватимуть конституційні зміни", - зауважує Северінсен.

Вона такж має намір взяти участь у засіданні Венеціанської комісії в середині червня щодо чергових конституційних змін, запропонованих президентом Ющенком.

На переконання Северінсен, не можна міняти Конституцію для перерозподілу влади між окремими політичними лідерами.

Обирати главу держави у парламенті пропонують представники двох найбільших фракцій у Верховній Раді – БЮТ і Партії Регіонів.

За інформацією у пресі, відповідну норму вже зафіксовано у проекті змін до Конституції, підготованому за зачиненими дверима представниками цих політичних сил.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: