"Версія Лозинського не витримує критики" - Кузьмін

Вівторок, 30 червня 2009, 09:27

Слідство за фактом трагічної загибелі 16 червня мешканця Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, до якої причетний народний депутат від БЮТ Віктор Лозинський, триває.

У понеділок у Києві були узяті під варту начальник Голованівського райвідділу міліції Михайло Ковальский та прокурор того ж району Євген Горбенко.

"Після спілкування в Кіровограді ми доставили їх до Києва, ретельно допитали й переконалися, що версія агресивної поведінки Олійника, яку правоохоронці разом із нардепом від БЮТ Віктором Лозинським висували раніше, не витримує критики", - сказав "Сегодня" заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"Дані, які є в нашому розпорядженні, свідчать про те, що Горбенко й Ковальский були причетні до загибелі Олійника. У цій справі допитано вже понад 750 осіб", - повідомив також він.

Коментуючи звернення Лозинського до ГПУ з проханням внести на розгляд Верховної Ради подання про позбавлення його депутатського імунітету (БЮТ уже заявив, що це подання підтримає), Кузьмін сказав:

"Рішення про подання до ВР буде приймати особисто (генпрокурор) Медведько, який після відпустки виходить на службу у вівторок, 30 червня".

"Ми викликали Лозинського для дачі свідчень 28 червня, але той не з'явився без пояснення причин. Позбавившись депутатського імунітету, він значно полегшить роботу слідству", - зазначив Кузьмін.

Водночас, помічник народного депутата Василь Кешман розцінює бажання Лозинського відмовитися від недоторканності як підтвердження його невинуватості.

"Це особиста ініціатива нардепа, який не перешкоджав слідчим діям раніше і не чинить перешкод тепер", - каже він.

Як відомо, 16 червня внаслідок інциденту за участю депутата від БЮТ Віктора Лозинського, прокурора Голованівського району Євгена Горбенка й начальника райвідділу міліції Голованівського району Михайла Ковальського загинув 55-річний
Валерій Олійник.

Учасники інциденту причетність до вбивства заперечують, називаючи свої дії самозахистом. Разом із тим, на тілі загиблого було виявлено 9 вогнепальних поранень, численні переломи. Поховали його без ноги.

Горбенко й Ковальський уже звільнені з займаних посад. Крім того, президент звільнив губернатора Кіровоградщини Василя Моцного і голову Голованівської райдержадміністрації Михайла Крижанівського.

У свою чергу Лозинський звернувся до генпрокурора з проханням внести на розгляд Верховної Ради подання про позбавлення його депутатської недоторканності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування