Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-суддя Зварич може потягнути за ґрати 20 колег

Неділя, 16 серпня 2009, 12:15

Екс-суддя Ігор Зварич підтверджує факти хабарів в особливо великих розмірах.

Про це газеті "Сегодня" стало відомо з кіл, близьких до слідчо-оперативної групи у справі екс-судді.

Також видання зазначає, що ці факти підтверджують і ті, від кого він одержував і кому передавав гроші.

Важливі епізоди, де фігурували суми в 100 і більше тисяч доларів США, закріплені свідченнями голови вищого адмінсуду Олександра Пасенюка, голови адмінсуду Івано-Франківської області Петра Черепія та іншими фігурантами.

"Черепій, з якого взята підписка про невиїзд і якому пред'явлено обвинувачення, зізнався, що приніс Зваричу $150 тис. за одну цікаву справу, а той, у свою чергу, 140 тисяч віддав Пасенюку", - сказав один із слідчих Генпрокуратури.

"Всі троє це підтверджують на очних ставках. У якості обвинувачуваних зараз проходить дев'ять чоловік, а як тільки розпочнеться сесія Верховної Ради, будуть направлені подання на арешт ще 3-4 суддів. Ці люди жили явно не по доходам, деякі моталися за кордон разом з коханками", - зазначив співрозмовник.

За словами слідчого, керівник групи Володимир Жербицький у вузькому колі обмовився, що "справа Зварича" стане "другим Нюрнберзьким процесом" - на лаві підсудних може опинитися близько 20 осіб.

Сам Жербицький це не підтвердив і не спростував, а заявив, що спілкуватися з пресою буде після вироку, але не виключив сюрпризів і до суду.

У свою чергу, заступник генпрокурора Ренат Кузьмін сказав: "Справа розслідується професійно, і це дає надію, що вина Зварича та інших суддів буде доведена у повному обсязі. Але, знаючи деякі дивацтва, які відбуваються часом у судовій системі, можна чекати чого завгодно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...