Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Горбаль і K° кажуть, що Тимошенко зробила банкам добре

Четвер, 20 серпня 2009, 19:31

Після входження держави в капітал "Родовіду", "Укргазбанку" та банку "Київ" у їхній роботі намітилися позитивні тенденції.

Про це заявили керівники рекапіталізованих банків.

"Є позитивні тенденції з точки зору довіри населення. Вкладники при мотивації вибору банку вибирають банк, який був рекапіталізований. І це є однозначно гарним сигналом", - зазначив почесний президент "Укргазбанку" Василь Горбаль.

"Що буде далі? Це залежить від того, наскільки вдало буде обрана стратегія банку і наскільки банк зможе використати конкурентні переваги. Я завжди вважав, що у державних банків є конкурентна перевага", - сказав він.

"Якщо банк зможе використати ці переваги, не викликаючи критики у своїх колег по ринку, від цього залежить його успіх", - зазначив Горбаль.

На його думку, рекапіталізовані і державні банки мають стати "локомотивом" розвитку банківської системи.

У свою чергу, голова правління банку "Київ" Юрій Маслов вважає, що держава здатна ефективно управляти рекапіталізованими банками.

"З позиції менеджменту дуже важливими є не тільки процедури, які використовуються, але і хто персонально їх здійснює. Я думаю, що тим фахівцям, які працюють, зокрема, у Мінфіні це по плечу. Я впевнений, що через 2-3 місяці населення повністю переконається в стабільності банківської системи", - зазначив він.

Маслов також повідомив, що керівництво банку "Київ" працює над стратегією розвитку.

"Для нас надзвичайно важливо, щоб в період перезавантаження нашої операційної системи ми отримали поблажливий режим інформаційної підтримки. Кожне необережно сказане слово може принести як банку, так і банківській системи в цілому зовсім небажані наслідки", - сказав банкір.

У свою чергу голова правління "Родовіду" Сергій Щербина завив: "Незважаючи на те, що держава вимушено стала власником цих банків, вона здатна ефективно ними керувати".

"Основним завданням тепер буде підняти рівень банків до того моменту, коли ці фінустанови стануть цікаві інвесторам", - підкреслив він.

Ліга.net

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування