Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна просить ЄС скасувати плату за візи, але це нічого не означає

П'ятниця, 11 вересня 2009, 19:54

Україна передала багатьом країнам Європейського Союзу проекти угод про скасування візових зборів.

Про заявив директор департаменту ЄС Міністерства закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє УНІАН.

"Ми багатьом країнам вже передали проекти угод про відміну візових зборів. Але це не означає, що вони готові підписати ці угоди, оскільки ще треба вирішити багато питань", - сказав він.

Директор департаменту повідомив, що переговори про скасування візових зборів ведуться за двома напрямками: про скасування візових зборів на національні візи і на шенгенські візи.

При цьому Клімкін зазначив, що ситуація зі скасуванням візових зборів на шенгенські візи дещо складніша, оскільки для цього необхідне спільне рішення всіх країн-членів Європейського Союзу.

Він також зазначив, що в період фінансової кризи в багатьох країнах-членах ЄС плата за візи використовується для утримання візових установ.

Також директор департаменту повідомив, що ухвалення нового візового кодексу ЄС стримує подальше спрощення візового режиму.

"Стримує тим, що він на сьогоднішній день ще не працює, повинні бути ще спільні консульські інструкції", - сказав Клімкін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, до остаточного узгодження візового кодексу ЄС не готовий для подальших переговорів з Україною про спрощення візового режиму.

Крім того, дипломат визнав, що Візовий кодекс в багатьох аспектах не буде допомагати Україні в процесі спрощення візового режиму з ЄС, однак буде впливати на переговорний процес.

За словами Клімкіна, позитивним є те, що відповідно до візового кодексу кожне консульство країни-члена ЄС введе механізм подачі апеляції.

За словами дипломата, Київ сподівається, що найближчим часом вдасться домовитися з ЄС про розширення списку пільгових категорій при отриманні Шенгенської візи, а також знайти певні рішення про діяльності візових центрів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування