Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Неухвалення бюджету не перешкодить виборам - ЦВК

П'ятниця, 18 вересня 2009, 14:32

У Центвиборчкомі упевнені, що вибори президента будуть профінансовані в будь-якому випадку, навіть якщо парламент не ухвалить закон про держбюджет на 2010 рік.

"Я не хочу прогнозувати, буде ухвалений закон, чи не буде, є багато інших механізмів, яким чином можна профінансувати вибори президента", - заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера журналістам у п'ятницю.

Він нагадав, що виборчий процес із виборів президента починається в 2009 році і завершується в 2010 році. Відповідно, кошти на їх фінансування мають бути передбачені в держбюджеті на 2009 і 2010 роки.

"У держбюджеті на 2009 рік необхідні витрати передбачені, а проект держбюджету на 2010 рік нещодавно внесений на розгляд Верховної Ради", - зазначив Магера, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що для Центвиборчкому не має значення, яким чином буде здійснюватися фінансування виборів.

"У будь-якому випадку, за наявності якихось екстраординарних подій, ми будемо звертатися в парламент, парламентські комітети і Кабінет міністрів, щоб усі питання з фінансування були вирішені", - сказав він.

Магера припускає можливість ухвалення окремого закону про фінансування виборів, якщо закон про держбюджет на 2010 рік не буде ухвалений вчасно.

Вибори президента України призначені на 17 січня 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування