Міліція перераховує результати виборів до багатостраждальної облради

Понеділок, 21 вересня 2009, 21:03

Правоохоронці розпочали перевірку списків виборців, які проголосували на позачергових виборах до Тернопільської облради.

Про це заявив голова обласного управління міліції Віталій Максимов, зазначивши, що виявлено понад 500 осіб, які не брали участі у голосуванні, однак фігурують у списках виборців як такі, що проголосували.

За його словами, після тривалих звернень та наполягань 17 вересня тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування порушення закону при проведенні позачергових виборів до Тернопільської облради 15 березня 2009 року нарешті отримала доступ до виборчої документації.

Відтак правоохоронці змогли розпочати перевірку списків виборців у чотирьох районах, результати голосування в яких викликали сумніви у членів комісії.

"Наразі ми вже опитали 2919 осіб у Заліщицькому, Ланівецькому, Підволочиському та Підгаєцькому районах. Близько 20% з них кажуть, що на виборах їх не було, тоді як у списках вони фігурують як такі, що взяли бюлетень і проголосували", – сказав Максимов.

Він наголосив, що при опитуванні правоохоронці не з’ясовують, хто за кого голосував, а лише питають, голосувала людина зі списку під час виборів чи ні.

"Ми доведемо перевірку до кінця і вже тоді покажемо, як проходили вибори, хто які відсотки набрав. Усі ті факти, які ми задокументували, ми передаємо в прокуратуру. За цими всіма фактами має бути порушена кримінальна справа, і тоді голови комісій і члени комісій будуть давати пояснення по цих питаннях", – сказав Максимов.

Як відомо, позачергові вибори до Тернопільської облради відбулися 15 березня.

У новообраній Тернопільській облраді ВО "Свобода" здобула 50 мандатів, партія "Єдиний Центр" – 20, Партія регіонів – 14, БЮТ – 12, Блок УНП – 11, партія НСНУ – 8, Блок Литвина – 5.

Однак БЮТ заявив про наявність численних порушень в процесі голосування і підбиття підсумків і відмовився визнавати результати виборів, оскаржуючи їх у суді. Від мандатів в облраді БЮТ відмовився.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News