Міністр Ющенка вважає, що Феміда вийшла за рамки

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 19:49

Рішення про заборону недобросовісної реклами щодо прем'єра Юлії Тимошенко є перебільшеним.

Про це заявив міністр юстиції Микола Оніщук у п'ятницю під час робочої поїздки до Хмельницької області.

"Феміда, яка розглядала позов партії "Батьківщина", вийшла за рамки розумного, коли прийняла рішення заборонити недобросовісну рекламу проти прем'єра Тимошенко", - зазначив Оніщук.

За словами міністра, правомірна поведінка зводиться до двох пунктів: по-перше, яка поширюється інформація повинна бути об'єктивною, по-друге, вона може містити критичну оцінку.

"Це складові демократичного суспільства, і ними повинен керуватися суд", - резюмував він.

Як відомо, 22 вересня Печерський райсуд Києва заборонив розповсюдження будь-якої недобросовісної реклами щодо діяльності Тимошенко.

Крім того, Оніщук вважає, що з усіх проектів Конституції, які знаходяться на розгляді у Верховній Раді, запропонований президентом Віктором Ющенком проект Основного закону є найбільш цілісним документом.

"Красномовний факт цього - Венеціанська комісія при Раді Європи дала позитивну оцінку запропонованого президентом проекту Основного закону держави", - сказав міністр.

За його словами, будь-яких інших офіційних напрацювань у парламенті, які стосувалися б комплексної системи конституційного реформування, немає.

"Є багато розмов. Отже, важко осягнути всю палітру можливих змін до чинної Конституції, навколо яких були б дискусії", - зазначив Оніщук.

Міністр додав, що проект Конституції, запропонований Ющенком, має право на життя і може виноситися на всеукраїнське обговорення.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування