Сину депутата, що збив мотоциклістку, світить нова справа

Вівторок, 17 листопада 2009, 10:12

Генпрокуратура скасувала постанову прокуратури Криму про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом бійки між Віталієм Файнгольдом та Ігорем Галюком.

Інцидент стався 23 лютого 2005 року, повідомляє "Комерсант-Україна". На той час Галюк був студентом Національної юридичної академії, Файнгольд є сином депутата міськради Сімферополя.

У жовтні цього року начальник кримської міліції Геннадій Москаль направив звернення генпрокурору, в якому повідомив, що до нього звернувся помічник прокурора Деснянського району Києва Ігор Галюк.

У своїй заяві Галюк стверджував, що "23 лютого 2005 року Віталій Файнгольд, знаходячись у стані алкогольного сп'яніння, з хуліганських спонукань побив його і загасив об його обличчя цигарку".

Тоді Сімферопольський міськвідділ міліції провів перевірку обставин інциденту, а прокуратура Криму на підставі її результатів прийняла рішення про відмову в порушенні кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Москаль просив порушити справу за фактом хуліганства і провести його розслідування за межами Криму.

У відповіді заступника генпрокурора Віктора Пшонки на це звернення йдеться: "Встановлено, що рішення прийнято незаконно, а тому постанова про відмову в порушенні кримінальної справи скасовано".

Пшонка також уточнив, що матеріали справи повернуті в прокуратуру Криму "для організації додаткової перевірки і прийняття остаточного законного рішення".

Як відомо, 6 листопада Залізничний райсуд Сімферополя визнав 25-річного Віталія Файнгольда винним у ДТП, що сталася рік тому і в результаті якої загинула мотоциклістка Анна Мішуткіна.

Суд засудив Файнгольда до умовного покарання з випробувальним терміном на два роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування