Тимошенко не дасть Януковичу провести трюк з виборцями-"туристами"

Четвер, 17 грудня 2009, 13:02

Фракція БЮТ у Верховній Раді домагатиметься внесення змін до виборчого законодавства, щоб не допустити фальсифікацій результатів на виборах президента.

Про це заявила Юлія Тимошенко сьогодні в Бобровиці Чернігівської області, повідомляє її сайт.

Згідно з цими змінами громадянин зможе отримати виборчий бюлетень на основі включення особи до Державного реєстру виборців і підтвердження місця її проживання і, таким чином, голосуватиме лише один раз і лише на одній виборчій дільниці.

"Головне, за що ми боремося, - щоб не можна було фальсифікувати вибори", - заявила вона.

Прем'єр піддала критиці зміни до виборчого законодавства, запропоновані Партією регіонів.

"Партія регіонів протягнула право через цей закон реєструвати людей, які приходять на дільницю в день виборів і які ніде не зареєстровані. Вони (представники Партії регіонів) сподіваються на те, що вони знову зможуть організовувати "туристів" по всій країні в автобусах, які будуть приїжджати і приходити на дільниці, і за цим Законом їм треба видати бюлетені. На це вони розраховують", - пояснила Тимошенко.

Вона нагадала, що на попередніх виборах президента, у 2004 році, Віктор Янукович та тодішній голова Центральної виборчої комісії Сергій Ківалов здійснили масштабну фальсифікацію результатів голосування, що пізніше було доведено в судовому порядку.

"На цих виборах, в 2010 році, у нього цей трюк не пройде, тому що ми звернулися до ОБСЄ, до всіх організацій, які можуть дати міжнародних спостерігачів. І ми не дозволимо йому, прикриваючись фальшивими рейтингами, які абсолютно не підтверджуються, не дозволимо йому фальсифікувати вибори. Я думаю, що наша команда буде достатньо сильно захищати дільниці", - заявила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: