Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько не радить випробовувати долю і фальсифікувати вибори

Вівторок, 22 грудня 2009, 13:29
 

Генпрокурор Олександр Медведько попереджає про кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства.

Про це сказано в статті Медведька, розміщеній в газеті "Голос України", повідомляють Українські новини.

Медведько запевняє, що органами прокуратури накопичено достатній досвід адекватного реагування на порушення виборчого законодавства.

"Ми володіємо досить вагомим, передбаченим чинним законодавством України арсеналом сил і засобів, що дає нам змогу ефективно захистити право людини на вільні вибори глави держави. Таким чином, я нікому не раджу випробовувати долю", - пише генпрокурор.

Він побажав українцям, щоб чергові вибори президента пройшли вільно й демократично, у строгій відповідності з вимогами законодавства.

Медведько висловив надію, що "мудрість, розум і толерантність українського народу дадуть йому змогу зробити вільний доленосний вибір без прокурорського втручання".

Він нагадує, що, відповідно до Карного кодексу, перешкоджання здійсненню виборчого права за попередньою змовою групою осіб або членом виборчої комісії карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Підробка виборчих документів, а також використання свідомо підроблених виборчих документів членом виборчої комісії карається позбавленням волі від 3 до 5 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: