Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа вимагає від України та Росії нафтові гарантії

Понеділок, 28 грудня 2009, 21:10

Єврокомісія закликає Росію і Україну гарантувати безперебійні поставки нафти в країни Європейського Союзу.

Про це йдеться в повідомленні ЄК, передає Інтерфакс-Україна.

Зазначивши, що російське керівництво "привело в рух механізм раннього попередження з тим, щоб попередити ЄС про можливі перебої з постачанням нафти", ЄК "закликає російську і українську компанії гарантувати безперебійні поставки нафти в ЄС".

У Єврокомісії повідомляють, що російська сторона вказала причиною той факт, що "російська і українська нафтотранспортні компанії не згодні щодо умов транзиту через Україну".

"Важливо відзначити, що це не має ніякого відношення до постачання газу. Механізм раннього попередження спрямований на те, щоб вирішити проблему до того, як постачальники відчують вплив можливих перебоїв", - підкреслюється в повідомленні.

Крім того, ЄК також повідомила держави - члени ЄС про те, що відбувається і "пильно стежить за розвитком ситуації".

У Єврокомісії зазначають, що "ніяких поточних загроз поставкам для домашніх господарств або бізнесу немає".

"Усі країни - члени (ЄС), які потенційно можуть зазнати впливу переривання поставок, мають у своєму розпорядженні запаси, достатні на кілька тижнів", - йдеться у повідомленні.

"В якості запобіжних заходів Комісія збере нове засідання Нафтової групи в найближчі кілька днів", - зазначили в ЄК.

У свою чергу прес-служба Міністерства закордонних справ заявила, що ніякої загрози призупинення постачання нафти до країн Європейського Союзу зараз немає.

Міністр закордонних справ Петро Порошенко дав доручення посольствам України в Словаччині, Угорщині, Чехії та представництву України при ЄС довести інформацію про стабільність ситуації з транзитом нафти територією України до зацікавлених сторін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: