Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму готують "каруселі"?

Вівторок, 12 січня 2010, 15:13

Довірені особи кандидатів у президенти заявляють про наміри представників місцевої влади втручатися у виборчий процес.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За повідомленням, до ГУ МВС у Криму почали надходити звернення довірених осіб різних кандидатів у президенти про те, що керівники виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, "використовуючи свої службові повноваження, мають намір втручатися у виборчий процес шляхом організації підвозу виборців до виборчих дільниць".

"Дії осіб, що здійснюють підвіз виборців до виборчих дільниць у день голосування розцінюються як передвиборна агітація з наданням виборцям безплатно або на пільгових умовах транспортних послуг, що тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 212-10 КУпАП", - наголошується в повідомленні.

МВС заявляє, що за законом вибори президента є вільними і застосування насильства, погроз, оману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, забороняється.

"На жаль, виборчі кампанії демонструють численні і різноманітні порушення законності. У такому випадку втручання міліції має бути спрямованим не на підтримку якоїсь окремої політичної сили, а на захист і відновлення законності", - зазначає МВС.

Раніше відомство повідомило, що станом на 11 січня за фактами порушення виборчого законодавства вже порушено 20 кримінальних справ, а загалом зафіксовано 154 інциденти, серед яких 67 - хуліганство, 27 - друк агітаційних матеріалів із порушенням законодавства, 8 випадків втрати (крадіжки) печатки, 8 повідомлень про підкуп виборців, 3 випадки незаконної агітдіяльності, тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: