Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зять Онопенка побачив загрозу у головному суді на виборах

Середа, 20 січня 2010, 19:40
Вищий адміністративний суд є основною загрозу демократичним і чесним виборам президента.

Про це заявив перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, повідомляє його прес-служба.

У повідомленні зазначається, що він "засуджує неправомірне покладання на себе Олександром Пасенюком обов'язків голови ВАС, та закликає дотримуватись вимог, встановлених законом".

Корнійчук також закликав вжити всіх можливих заходів щодо "приведення організаційного керівництва діяльністю ВАС у відповідність із законом та створити умови для виконання Миколою Сірошем обов'язків голови Вищого адмінсуду".

"Пасенюк продовжує неправомірно використовувати статус голови ВАС та пов'язані з ним повноваження", - зазначив Корнійчук.

Заступник міністра наголосив, що Пасенюк "фактично організовує роботу апарату суду, судових палат, вирішує кадрові та фінансові питання, здійснює інші повноваження, видає незаконні накази та розпорядження".

У повідомленні нагадується, що 22 грудня 2009 закінчився передбачений законом 5-річний строк перебування Пасенюка на посаді голови суду, і ця посада є вакантною.

Корнійчук підкреслив, що згідно з законом у разі відсутності голови вищого спеціалізованого суду його обов'язки виконує перший заступник голови суду, а за його відсутності - один із заступників голови цього суду відповідно до розподілу обов'язків.

Перший заступник міністра юстиції "закликає в.о. голови ВАС Сіроша, забезпечити належну організацію роботи суду з метою недопущення зриву розгляду судових справ, в тому числі тих, де стороною є Кабмін та Мінюст".

Як відомо, раніше голова Верховного суду Василь Онопенко звинувачував Пасенюка у неналежному виконанні ним посадових повноважень, їх перевищенні, систематичному порушенні Конституції та законів.

Перший заступник міністра юстиції Корнійчук є зятем Онопенка.

Вищий адмінсуд є першою судовою інстанцією при оскарженні результатів виборів президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування