Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ про дострокові вибори: ідея хороша, але підстав немає

Понеділок, 25 січня 2010, 20:15
Віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) переконаний, що для проведення дострокових парламентських виборів немає підстав.

Про це він сказав на брифінгу у Чернігові, повідомляє УНІАН.

"Ідея хороша, але якісних підстав для зміни парламенту немає. Не головне, щоб Ющенко став депутатом, а Яценюк створив фракцію", - сказав Томенко.

Він додав, що президент Віктор Ющенко може створити свій фонд і потрапити пізніше до Верховної Ради через громадську і політичну діяльність, а Арсеній Яценюк уже зараз може більш активно займатися законотворчістю.

Томенко вважає, що в Україні "з`явилися політики середнього віку, які не мають своїх фракцій, але це не є причиною для проведення позачергових виборів".

На його думку, підставами для перевиборів народних депутатів можуть бути зміни виборчого законодавства, уточнення повноважень між гілками влади та нестворення коаліції у парламенті.

Водночас, віце-спікер вважає, що у подальшому потрібно якісно змінити склад парламенту, оскільки на сьогодні законотворчою діяльністю займаються лише 50-60 осіб.

За словами Томенка, це може бути зроблено завдяки балансу між партіями та окремими персоналіями - за допомогою відкритих виборчих списків.

Крім того, він повідомив, що виступає за проведення 30 травня виборів усіх міських, селищних, сільських голів, незалежно, обиралися вони на чергових чи позачергових виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: