Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович просить заборонити Тимошенко агітувати на роботі

Середа, 27 січня 2010, 18:19
Київський апеляційний адмінсуд розглядає позов щодо неправомірності дій Юлії Тимошенко під час передвиборчої кампанії.

Позов подав кандидат у президенти Віктор Янукович, повідомляє УНІАН.

Довірена особа Януковича Андрій Фурсов зазначив, що 20 січня під час прес-конференції прем'єра Тимошенко у Кабміні був порушений закон про вибори президента щодо заборони проведення передвиборчої агітації до оголошення про проведення другого туру виборів та використання службового становища для передвиборчої агітації.

Так, у позові зазначається, що агітація за чи проти кандидата у президенти була заборонена з 00:00 16 січня до 26 січня, коли після оголошення проведення другого туру, згідно з законом, можна проводити агітацію.

Разом з тим під час прес-конференції у Кабміні Тимошенко проводила агітацію проти Януковича, що, на думку авторів позову, свідчить про використання службового становища кандидата у президенти.

Автори позову вимагають зобов'язати прем'єра не використовувати для передвиборчої агітації службове становище, і, зокрема, це стосується Кабміну як робочого місця прем'єра.

В свою чергу представник Тимошенко в ході судового розгляду зазначила, що розгляд цього питання не підсудний КААС, а повинен розглядатися в Окружному адмінсуді у зв'язку з тим, що мова йде про прес-конференцію саме прем'єра, а не кандидата.

Очікується, що суд оголосить рішення за позовом у середу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування